09.01.2018 
 
Uspesan povratak u takmicenje
 
Sahil : Jahra 1: 2
 
Jahra je danas, posle duge pauze odigrala prvu zvanicnu utakmicu. Nastavljen je Princ Kup, posle pauze zbog Golf Kupa, u kome je ucestvovala reprezentacija Kuwaita.
Jahrini reprezentativci nisu svi nastupili, jer je Mohamed Saad odsutan zbog odlaska u Egipat na dovrsetak skolovanja. Feisal Zaid & Humud Milfi bili su ucesnici.
Utakmica je obilovala neuobicajenim brojem gresaka, pogotovo igraca u belim dresovima danas. Tim Sahila, u zutim dresovima u pocetku nije nalazio resenja za brzu promenu pasa u napadu Jahre. Ali ni Jahra nije previse tih napada dovodila do kraja.
Sansi je bilo, nesto vise uzbudjenja pred golom Sahila u prekidima, dge je Jahra pokazala da je veoma opasna u ofanzivnom skoku.
3 nova igraca u redovima Jahre, napadac Ronald, kamerunski reprezentativac, koji je dominirao snagom u duelima, vezni igrac Silva, brazilac koji je lucidnim pasovima stvorio par izglednih prilika saigracima i novo lice iz redova Suleibihata, Alati, ofanzivni vezista koji se istakao brzinom i veoma brzim iklapanjem u sistem trenera Bunjaka.
Posle ucestalih napada i suteva iz daljine, jahra ipak dolazi iz prekida do vodjstva. Posle idealnog centarsuta na 2 stativu najvisi u skoku, stoper Aron, snaznim trzajem glavom dovodi svoj tim u vodjstvo 0:1 u 21. min.
Ubrzo zatim nesmotrena greska desnog beka, povratnika u tim.Abdale koji se okliznuo u pokusaju prijema lopte i omogucio napadacu Sahila da oci u oci sa golmanom Bendarom dodje do prilike zanizjednacenje. Bendar je po ko zna koji put ove sezone potvrdio.klasu i odbranio. I kada se ocekivao 2 gol Jahre, posle par veoma.dobrih napada, usledio je kontranapad zutih i ponovo greska odbrane Jahre, proboj po desnom boku, ubacena lopta u 16m , zakasnela intervencija levog beka Abdul Rahmana i neminovnih 1:1
Sa tim rezultaom se otislo na odmor.
Trener Bunjak je imao.sta da kaze svojim.pulenima. Neuobicajem broj pogresnih pasova je u mnogome kocio igru i prekidao u neobjasnjivim siztuacijama.
Vec na startu 2 poluvremena mladog, ali neprimetnog Faiza, menja pouzdani Obeid, koji apsolutno menja situaciju na terenu i Jahra pocinje povezanije i sigurnije da pritiska gol protivnika. Redjale su se sanse, opasni napadi, sutevi, driblinzi....ali gola nije bilo.
Sahil ostaje sa igravem manje, zbog cevenog kartona njihovog stopera.Trener Bunjak odmah reaguje i indisponiranog desnog beka Abdalu menja ofanzivnim Salamom. Pritisak se povecava, ali i Sahil pravi opasne kontranapde. Posle velike jos jedne greske i predate lopte neshvatljivo u noge protivniku ponovo je golman Bendar bio na iskusenjima
Trener Bunjak menja i 3 igraca, levog beka Abdul Rahmana menja pouzdanim Omarom koji je svezinom uneo nivinoritisak po levoj strani. I onda, poslednji aduti moraju na sto !
Defanzivni vezista Humud Milfi biva prekomandovan u napad. Nije se cekalo duze od 5 mijuta i upravo On postize gol za pobedu u 88 minutu i veliko slavlje jer je ipak Jahra vise zasluzila pobedu i vise teuda ulozila, bez obzira na veliki broj gresaka.
Posle duge pauze, ipak je najvaznija pobeda sa kojom je Jahra zasela na 1 mesto, s obzirom da Qadsia nije uspela da pobedi Kazmu.