Kuwait 24 02.2018
 
Qadsia - Jahra 1:2
 
Posle sokantnog poraza u prethodnom kolu od Tadamona, Jahra nastavlja da sokira svoje pristalice, ali ovog puta bio je to pozitivan sok koji je Jahri doneo povratak na 2. mesto.
Utakmica u teskom trenutku i za jedan i drugi tim. Oba su morala posle svojih poraza da traze rehabilitaciju u ovoj utakmici. Qadsia kao domacin, po iznenadjujucem vremenu za kauwaitske prilike, kisa koja je preko dana sipila pred utakmicu i dobrim delom 1. poluvremena na odlicno pripremljenom terenu sa nesto izmenjenim sastavom nije bila kadra da odgovori agresivnoj Jahri, na momente nadahnutoj, a pre sve ga izuzetno motivisanoj.
       Jahra je otvoreno stavila do znanja od pocetka da nije dosla da se brani, hrabro je napadala, napade Qadsie na vreme zaustavljala, ali ipak Qadsia dolazi do prve sanse u 15. min kada snazan volej sa 11m golman Bendar uspeva da odbrani. Jahra ima odgovor. Preko svog sada vec ubojitog strelca Ronalda uspeva da dodje do vodjstva.
Filigranski dupli pas sa Feisalom, odlicna priprema udarca sa ivice 16m, neodbranjivo je zaljuljala mrezu reprezentativnog golmana Rashidija. 0:1 i veliko samopouzdanje za nastavak. Qadsia nije ubojita, ali uglavnom napade dovodi do pred 16m. Jahra na momente presingom prekida prepoznatljivu pas-igru Qadsie a u poslednjem minutu 1. poluvremena preko Ajarasha ne uspeva da duplira vodjstvo, iako se vezista Jahre nasao oci u oci sa golmanim domacih.
2. poluvreme Qadsia pocinje izmenama da pokusava da menja tok i rezultat utakmice.
Ali, sada Jahra dolazi do prvih sansi ponovo preko Ronalda, koji idealan centarsut sa desne strane ne uspeva da sprovede u gol, kao i nepaznju golmana Rashidija koji kratkim pasom omogucava Ronaldu da pre dodje do lopte od stopera domacina u 16m ali na zalost, mokar teren i brzina ucinili su da u proklizavanju kod pripreme udarca na gol, Ronald gubi ravnotezu i pada. Sansa odlazi u nepovrat. Qadsia je prinudjena da ide na sve ili nista, vreme joj nije saveznik, Jahra sigurna u odbrani sigurna u pasu, preti iz polusansi i onda sporan momenat na ivici 16m Jahre. Napadac Qadsie cini dribling, noga Jahrinog beka je na nozi napadaca....penal !?
Sudija pokazuje da se igra, pomocni sudija nema asistenciju. Nervoza uveliko hvata igrace u zutim dresovima. Jahra preko veoma raspolozenog Feisala ima napad po levom boku. Na ulasku u 16m odbrambeni igrac Qadsie ociglednim faulom rusi odpozadi Feisala koji je obezbedio zavrsni udarac. Sudija, na opste iznenadjenje svira kontra- faul !!!??? Da bi zastitio svoju potpuno pogresnu odluku pokazuje i zuti karton napadacu Jahre !
Neshvatljivo, ali nista novo kad je Jahra u pitanju, jer ovo je 7. penal koji u zadnje 3 utamice nije sviran za Jahru.
Drama na kraju !
90. min gol za Qadsiu. Tipicna akcija Qadsie, pas iz 1 dodira ispred 16m posle 3 dodavanja dolazi do izjednacenja 1:1, reklo bi se ipak nezasluzeno.
Ali....fudbal ne bi bio to sto jeste da ne cini cuda. 6 minuta nadoknade a u 93. minutu slobodan udarac za Jahru posle faula nad Feisal Zaidom. Pozicija za centar sut....svi igraci su na liniji 16m Qadsie.
Izvanredan centarsut bezi ka golu igracima Qadsie, na nju natrcava rezervista Adil koji spoljnjim delom kopacke sprovodi loptu u mrezu za neopisivo slavlje Jahrinih igraca, rezervista, strucnog staba i navijaca.
Pravda je zadovoljena. Veliki protivnik je pobedjen jos jednom, sada na njihovom terenu, a Jahra se zasluzeno vratila na 2. mesto 2 kola pred kraj 2. dela sezone.